понеделник, 17 март 2008 г.

Ще доминира ли голямата четворка на Англия европейския футбол?


За първи път в историята на Шампионската лига, четири отбора от една държава се класираха за четвъртфиналите в най-комерсиалния турнир. И в това няма никаква изненада, защото три английски отбора бяха на полуфиналите миналата година и нищо чудно това да се повтори и сега. И въпреки че английското присъствие в тези отбори е твърде малко, те могат да карат цяла Англия да се гордее с представянето им. Дори в най-добрите си години, Италия и Испания класираха по три отбора на този етап и това поражда един много важен въпрос. Наистина ли четирите големи отбора в Англия ще наложат нов ред в европейския футбол? Или – това ли е началото на нова английска доминация, както беше в средата на 80-те години, когато отбори като Астън Вила и Нотингам спечелиха КЕШ. На това може да се даде отговор не само от приповдигнатите коментари в английската преса и на мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който заяви, че английското първенство е най-доброто в Европа. Твърдението му бе потвърдено и от звездата на Милан Кака, и от спортно-техническия директор на Барселона Чики Бегиристайн. Ако можем да обвиним англичаните в пристрастност, то не можем да кажем същото за хората от континента, които не спират да ги хвалят. Фактът, че Премиършип класира седем четвъртфиналисти в последните два сезона и евентуални шест полуфиналисти от възможни осем не е за пренебрегване, дори и ако те не успеят да завоюват отличието, както се случи през 2007 г. Ако успеят да класират три отбора на предпоследната фаза на надпреварата, английските отбори ще докажат, че се състезават в най-добрия шампионат на планетата. При положение, че финалът е изцяло английски, той ще покаже, че футболът в страната изживява истински ренесанс. И така ще се оборят непрестанните критики по адрес на водещите отбори. Някои от тях са обосновани, някои – не, но определено при подобно развитие на нещата, те ще заслужат доста по-голям кредит на доверие.


www.goal.com

Обзор на Премиършип, 30-и кръг

Автор: Александър Йорданов

Битката за титлата в Премиършип се заплита все повече, след като Арсенал направи четвърто поредно равенство, а Манчестър Юн и Челси взеха резонни победи срещу Дарби Каунти и Съндърланд

Арсенал – Мидълзбро
Артилеристите направиха четвърто поредно равенство в Премиършип, което ги свали от върха в класирането. Те не можаха да победят коравия тим на Мидълзбро, като могат да благодарят единствено на Коло Туре, че се добраха до равенството. Именно той изравни резултата в 86-ата минута, след като бившият играч на Арсенал Джереми Алиадиер бе дал преднина на Боро в 26-ата минута. Тази победа изравни по точки артилеристите с Ман Юн, но червените дяволи имат мач по-малко в актива си. Странно бе и изказването на капитана на тима Уилям Галас, който заяви, че липсва мотивация на тима при положение, че мачовете до края на сезона решаващи за титлата в Премиършип.



Дарби Каунти – Манчестър Юн
Кристияно Роналдо отново се оказа спасител за червените дяволи при гостуването има на овните. Той донесе победата на тима 15 минути преди края на срещата с 31-я си гол за сезона и изведе отбора си начело във Висшата лига. Те имат равни точки с червените дяволи, но имат и мач по-малко в актива си срещу Болтън в сряда. Най-щастлив от този мач е може би вратарят на Юнайтед Бен Фостър. Той направи своя дебют за тима 2,5 след като бе закупен за 1 милион паунда. Той направи две невероятни спасявания на Бени Милър, които показаха, че може би той ще бъде бъдещият номер 1 на Манчестър и защо не и на Англия. Дарби Каунти пък показаха, че мисията да се спасят е безнадеждна и че още от сега могат да мислят за представянето си в Чемпиъншип от догодина.



Съндърланд – Челси
Сините от Лондон отново са в играта за титлата, както заяви самият Джон Тери. Именно благодарение на негово попадение Челси успя да победи черните котки. Това бе първи гол за сезона на капитана на сините. Победата приближи тима на Аврам Грант на 3 точки от Ман Юн и Арсенал, като Челси имат и мач по-малко в актива си. Положението на Съндърланд в класирането не е никак розово. Те са на незавидното 16-то място само на две точки от зоната на изпадащите.



Ливърпул – Рединг
Мърсисайдци записаха изключително важна победа в борбата им за четвъртото място в Премиършип. Те успяха да сломят с 2-1 Рединг, като победата им даде аванс от три точки пред Евертън за четвъртото място даващо право на участие в Шампионската лига. Поредното си попадение за червените отбеляза испанският голаджия Фернандо Торес. Рединг пък записа загуба, след като успя преди това да вземе две поредни победи. Въпреки загубата кралските поданици продължават да са на три точки от зоната на изпадащите.



Фулъм – Евертън
Котиджърс успяха да изненадат карамелите и ги победиха с 1-0. Тази победа може да се окаже жизненоважна за домакините, тъй като те са сериозно застрашени от изпадане. Те имат 23 точки в актива си, 3 по-малко от 17-я Съндърланд, така че надеждата за спасение на тима е все още жива. Карамелите пък претърпяха сериозен удар по амбициите си да завършат на четвърто място в класирането, което дава право на участие в Шампионската лига. Те вече изостават на три точки от Ливърпул, но все още имат реални шансове за четворката.



Манчестър Сити – Тотнъм
Макар и без Мартин Петров в състава гражданите успяха да победят Тотнъм с Димитър Бербатов в състава с 2-1. Въпреки че губеха с 0-1 на полувремето те обърнаха двубоя. Може би една от причините за победата е и присъствието на собственика на клуба Таксим Шинаватра на „Стейдиъм ъф Лайт“. Това бе първа победа от пет мача за Сити у дома и тя възвърна надеждите им да завършат в шестицата. Тотнъм пък продължават да са 11 място в подреждането.



Портсмут – Астън Вила
Помпи успя да измести от шестата позиция в класирането Вила, след като ги победи с 2-0. Както е известно шестото място дава право на на участие в летния турнир Интертото, така че борбата за него ще бъде ожесточена. В игра за Астън Вила отново не се появи българският национал Стилиян Петров, който остана на резервната скамейка.



Уест Хям – Блекбърн
Чуковете най-накрая записаха победа след трите поредни загуби с 4-0, които записаха. Въпреки че изоставаха в резултата те успяха да обърнат розите и ги победиха с 2-1. Тази победа доближи Уест Хям до съперника им в днешния мач само на три точки. Загубата на Блекбърн пък отдалечи тима от шансовете им да завършат шести да спечелят квота за Интертото.



Уигън - Болтън
Уигън спечели три много важни точки в борбата си за спасение. Те успяха да победят Болтън с 1-0, въпреки че играх почти цял мач с човек по-малко. Тази победа отдалечи тима на 6 точки от зоната на изпадащите, където се намира именно днешния им съперник. Свинските крачета са на 1 точка от 17-я Бирмингам, така че имат съвсем реални шансове да се спасят.

Резултати от 30-я кръг на Премиършип:
събота, 15 март
Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед 0-1
Ливърпул - Рединг 2-1
Портсмут - Астън Вила 2-0
Съндърланд - Челси 0-1
Уест Хям - Блекбърн 2-1
Арсенал - Мидълзбро 1-1
неделя, 16 март
Фулъм - Евертън 1-0
Уигън - Болтън 1-0
Манчестър Сити - Тотнъм 2-1
понеделник, 17 март
Бирмингам - Нюкасъл тази вечер

Генов залюби вдовицата на Мартеничката

17 март 2008 17:10

Автор: Иван Атанасчев

Антон и Мария често ходят в "Час Пик", в сряда пак са били заедно


Генов залюби вдовицата на

Мартеничката

Антон Генов преживява бурна любовна връзка с вдовицата на Николай Попов-Мартеничката Мария, разбра db. Мартеничката, който е бивш президент на Локомотив Пловдив, бе показно убит на 1 март 2005 година. Причините за убийството, както и самият наемник, извършил покушението, така и не бяха разкрити. Тогава в медиите се лансира версията, че кумецът на Николай Гигов се е забъркал в афера с дрога, заради което последвал разстрела.

Антон и Мария от известно време движат заедно и често се срещат във Варна, където живее дамата. Това е причината Антон Генов да си издейства наряди около морската ни столица, като любимото място за срещи с Мария е култовото заведение "Час Пик“.

Според източник на db, през цялата изминала седмица рефер номер едно на България е бил във Варна. Една от дамите, които танцуват около Антон Генов и Вили Вуцов, е именно въпросната госпожа, която се вижда на заснетия видеоматериал. Както е известно, снощи Канал 3 тиражира клип от GSM камера, в който се вижда как Вуцов-младши, Антон Генов и тъчреферът Краси Керезов гуляят и около тях обикалят засукани госпожици.

www.donabalon.eu

неделя, 16 март 2008 г.

Резултати " А Група "

ЦСКА 3 : 2 Спартак Вн
Вихрен 2 : 0 Беласица
Марек 1 : 4 Локо Сф
Черно море 1 : 0 Славия
Локо Пд 2 : 0 Берое
Черноморец 1 : 0 Видима
Левски 0 : 1 Литекс