петък, 12 септември 2008 г.

Футбол: Левски посреща Черно море днес в изтеглен мач от V кръг на "А" група

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bg/1/18/Levski_sofia_1998-.JPGhttp://www.clubs.bul-foot.org/logos/large/a/ChernoMore.png

Агенция "Фокус"

Левски посреща Черно море (Варна) в изтеглен мач от V кръг на "А" група днес. Двубоят е с начален час 19,30 и ще се проведе на стадион "Георги Аспарухов" в столицата. На вратата за Левски се завръща националът Георги Петков. Един от основните играчи на "сините" претърпя операция от херния, но вече е здрав. Очаква се с течение на мача в игра да влезе и Георги Сърмов.
Треньорът на Черно море Никола Спасов ще разчита основно на бивши играчи на ЦСКА срещу вицешампионите. Четирима бивши футболисти на "червените" ще излязат на "Герена" днес. Това са вратарят Евгений Хмарук, халфовете Милен Петков, Йордан Юруков и Георги Илиев. И четиримата имат победи срещу Левски през годините. Юношата на червените Мирослав Манолов обаче отпадна от състава заради контузия.
Левски вероятно ще заложи на схемата 4-3-3. Атаката ще води Георги Иванов, а Георги Христов ще действа зад него. Отдясно ще бъде Зе Соарес. В лявата зона треньорът Велев ще избира между Николай Димитров и Жоазиньо. Националите Лусио Вагнер и Живко Миланов са възстановени от контузии и ще започнат титуляри.
Черно море ще заложи на 4-5-1. Единствената въпросителна около състава е кой измежду Танко Дянков и Николай Домакинов да започне в защита. Очаква се треньорът Никола Спасов да пусне петима полузащитници. Това са Александър Александров, Милен Петков, Юруков и Георги Илиев. За опорен халф ще се избира между Станислав Стоянов и Петър Костадинов.
До този момент Левски има 6 точки от 3 мача, а Черно море - 7 точки от 4 мача. Както е известно мачът на "сините" срещу Черноморец Бургас като гости бе отложен.




„Сините" се чудят как да спрат Кривия

Сашо Александров - Кривия


Единственото притеснение в щаба на Левски преди мача с Черно море днес е как да бъде опазен бившият играч на тима Александър Александров.

„Явно в този клуб работят доста способни хора. Гледали сме няколко техни срещи. Лично аз ги наблюдавах на живо срещу Макаби (Нетаня). Впечатлява добрата организация в играта на Черно море. Какво да говорим за Кривия?

Винаги съм казвал, че той е от най-добрите футболисти в нашето първенство. Преди време и в Левски е бил от най-добрите. Ще се помъчим да го неутрализираме", коментира треньорът на „сините" Емил Велев.

По всяка вероятност наставникът на вицешампионите няма да слага персонален пазач на Кривия, но бранителите на отбора ще следят изкъсо халфа. „Никога не съм казвал, че може да подценим мача с Черно море.

Вероятно не съм се изразил правилно. Този мач е много важен за първенството. Трябва да се опитаме да го спечелим на всяка цена", коментира още треньорът на вицешампионите.


Каубоя, Врайков и Йосифов: Ристосков се подигра с нас




Тримата съдии се разграничиха от действията на своя колега

Декларация от футболните съдии Димитър Димитров, Момчил Врайков, Красимир Йосифов:

"Във връзка с оказваната морална подкрепа на нашия колега Христо Ристосков в борбата му срещу хората, оказващи натиск върху футболните съдии за манипулация на футболните срещи, искаме да обявим, че ОТТЕГЛЯМЕ ПОДКРЕПАТА СИ от него.

Това да се счита като знак на несъгласие с отказа му да предаде на подходящите институции доказателствените материали за твърденията си. Чувстваме се обидени и предадени и смятаме, че той категорично не осъзнава огромната си роля и отговорност в този изключително преломен момент за българския футбол. С това си поведение той обижда и предава и всички неназовани колеги, оказващи му морална подкрепа в този труден за него момент.

Подиграва се с труда и достойната гражданска позиция на десетки журналисти от водещите медии в България, които приеха присърце неговата кауза. Такова поведение определено не съвпада с нашите разбирания за чисто човешки морал и достойнство. Продължаваме обаче да стоим твърдо зад каузата "чисти ръце" в българския футбол. Благодарим на колегите, журналистите и медиите, които ни подкрепиха".

понеделник, 8 септември 2008 г.

МАН ЮНАЙТЕД: РОНАЛДО МОЖЕ ДА СИ ХОДИ...СРЕЩУ 135 МИЛИОНА

Ман Юнайтед: Роналдо може да си ходи...срещу 135 милиона



Ръководството на Манчестър Юнайтед призна, че ще приеме офертата на Мачнестър Сити за Кристиано Роналдо, стига „гражданите” да платят 135 милиона паунда.

Новият собственик на Сити д-р Сюлейман Ал Фахим призна, че би направил всичко възможно да привлече португалеца.Според изпълнителния директор на Юнайтед Дейвид Гил подобна оферта обаче трудно би се материализирала.

„Не мисля, че той говори сериозно, пък и ние не искаме да продаваме най-добрите си футболисти”, обясни Гил.„Но със сигурност ще обсъдим всяка оферта със Сър Алекс и със собствениците, тъй като подобна сума е огромна за един футболист. За футболист като Роналдо ще е нужна такава сума, но тези решения се взимат от собствениците”.

„Той спомена Торес и Фабрегас в същото интервю. Мисля, че можем да останем спокойни, да изчакаме и да видим какво ще стане през следващите месеци и години. Не се притеснявам особено много”, допълни Гил.


www.gong.bg