сряда, 8 октомври 2008 г.

Италианците: Ще ви смачкаме



Футболистите на Италия са твърдо убедени в успеха си над България като не се притесянват да демонстрират своя оптимизъм преди важната световна квалификация.

"Дошли сме да бием българите, всичко друго освен победата ще бъде провал за нас", отсече нападателят на адзурите Антонио Ди Натале.

В подобен стил се изказа и неговият колега в атаката Лука Тони. "Знаем, че се изправяме срещу сериозен съперник, но ние сме световният шампион и не трябва да се страхуваме. Дошли сем за победа в София, а след това ще гоним задължителен успех и срещу Черна гора", заяви уверено футболистът на Байерн Мюнхен. "Не мисля, че проблемите с контузии ще повлияят особено на нашата игра. Ние разполагаме с достатъчно качествени и равностойни футболисти", допълни таранът. Той призна, че очаква адска атмосфера на стадион "Васил Левски". "Знам, че феновете на България са доста импулсивни, точно както тези в Италия. Това по никакъв начин не ни притеснява, играли сме и на по-негостоприемни стадиони", каза Тони.

Треньорът на италианците Марчело Липи пък бе категоричен, че България няма с какво да го изненада. "Уважаваме съперника, но не се притесняваме от него", лаконичен бе специалистът. Единствено асът на Милан Джилардино бе малко по-умерен в изказването си. "Ще бъде може би най-тежкият ни мач в групата и не трябва да правим трагедии от евентуално равенство. Все пак България е основният ни конкурент в борбата за първото място и ще бъде добре да спечелим", каза нападателят.

www.donbalon.eu