петък, 14 март 2008 г.

Спартак нападна ЦСКА

Автор: Михаил Христов

Червените са мишки, изцепи се нападателят Марко савич

"Червените са мишки", изцепи се сръбският нападател на Спартак Варна Марко Савич преди мача с ЦСКА. "Без Велизар Димитров те са кръгла нула. Ако той не играе според мен може да ги изненадаме", заяви увереност нападателят. Самият той обаче ще стиска палци за своите от скамейката, тъй като е контузен. Друг бивш футболист на ЦСКА, който в момента защитава цветовете на Спартак- Радостин Станев, също изрази оптимизъм за гостуването на "Армията" днес: "Смятам, че с потенциалът и футболистите, с които разполагаме няма да бъде проблем да останем в елита.

http://www.donbalon.eu

четвъртък, 13 март 2008 г.

Стефан Грозданов подаде оставка

Часове след отпадането от купата на България Локо (Сф) остана без треньор.

Наставникът Стефан Грозданов прие вината за поражението от Ботев с 0:2 и подаде оставка, според "Дон Балон".

По-късно днес ръководството на "железничарите" се събира на спешно заседание.

По-рано "Топспорт" информира, че е много вероятно в най-скоро време Грозданов да напусне "Надежда". След издънката срещу Ботев, той получи последно предупреждение от шефовете си.

Локо (Пд) - Локо (Сф) 1:2,

Купа на Булгария - Четвърт финали

  • Локо (Сф) - БОТЕВ 0:2
  • КАЛИАКРА - Локо (Пд) 3:1
  • ЧЕРНО МОРЕ - Пирин 1:0
  • ЛИТЕКС - Левски 4:3 (след дузпи)

БЕРБАТОВ ВКАРА ДВА, НО ТОТНЪМ ОТПАДНА СЛЕД 14 ДУЗПИ

Димитър бербатов
Въпреки страхотните изяви на Димитър Бербатов, Тотнъм отпадна от турнира за Купата на УЕФА след изпълнение на дузпи. В срещата – реванш срещу ПСВ Айндховен, Бербо вкара за 1:0 в 81-рата минута и по този начин вкара мача в продължения, след като първата среща завърши при същия резултат, но за холандците. Бившият играч на Байер Леверкузен започна като титуляр и за пореден път бе сред най-активните на терена за своя отбор. Преди гола, нападателят се отличи с два по-опасни удара пред вратата на Гомес, които обаче не затрудниха бразилския страж. Бербатов пробва късмета си на два пъти и от фаул, но не бе точен. Гостите от Лондон бяха по-активни през по-голямата част от мача, но победният гол падна едва в 81-вата минута. Мениджърът на „шпорите” пусна в игра на почивката Дарън Бент, който влезе на мястото на защитника Йунг-Пь о Лий. В 61-вата минута пък Рамос пусна в игра и Аарън Ленън на мястото на Ледли Кинг, като в игра останаха едва двама чисти защитници. Това обаче даде ефект и натискът на тима стана още по-осезаем, за да се стигне до 81-вата минута и попадението на Бербатов. Паскал Шимбонда със сетни усилия успя да овладее топката на тъч линията и с прекрасно центриране намери българина на границата на наказателното поле. Оттам Берба с мощно воле препарира Гомес и даде преднина за своя тим. В продълженията нов гол обаче не падна и така победителят трябваше да се реши след изпълнения на дузпи. Тими Симонс вкара за 1:0, а след него Димитър Бербатов стреля в десния ъгъл на Гомес и изравни статуквото. Точният изстрел на Бербо явно разсея Данко Лазович, чийто удар бе спасен от Робинсън. Младокът Джейми О’Хара даде предимство на „шпорите, въпреки че Гомес успя да докосне топката, но от ръцете му тя удари страничната греда и попадна във вратата. Джеферсън Фарфан направи 2:2 с хладнокръвен изстрел в левия ъгъл на Пол Робинсън. След него обаче Том Хъдълстоун даде ново предимство на Тотнъм. Салсидо вкара за 3:3, а Дарън Бент с мощна тупалка вкара четвъртата дузпа за Тотнъм. След него Джуджак вкара и така остави своя тим в двубоя. Така се стигна до удара на Джърмейн Динас, който можеше да класира Тотнъм напред. Вместо това обаче, Гомес улови топката и така се стигна до нови изпълнения от 11-те метра. Бакал не сгреши за ПСВ, а след него и Зокора бе безгрешен. При седмата дузпа Марселис вкара в левия ъгъл и направи 6:5 за холандците. Фатален за „шпорите” бе ударът на Паскал Шимбонда, който не уцели вратата и така прати ПСВ Айндховен напред в турнира.



ПСВ Айндховен - Тотнъм 0:1 (1:0 в първия мач)
0:1Бербатов (81)

При дузпите:1:0 Симонс, 1:1 Бербатов, 1:1 Лазович - пропуска, 1:2 О`Хара, 2:2 Фарфан, 2:3 Хъдълстоун, 3:3 Салсидо, 3:4 Бент, 4:4 Джуджак, 4:4 Джинас - пропуска,
5:4 Бакал, 5:5 Зокора, 6:5 Марселис, 6:5 Шимбонда - пропуска

ПСВ:Гомеш, Кромкамп, Марселис, Салсидо, Алсидес, Мендес (22-Бакал), Симонс, Кулина, Афелай (82-Джуджак), Фарфан, Куверманс (72-Лазович)

ТОТНЪМ:
Робинсън, Шимбонда, Уудгейт, Кинг (61-Ленън), Лий (46-Бент), Джинас, Зокора, Хъдълстоун, Малбранк, Кийн (82-О`Хара), Бербатов

Айндховен, стадион "ПСВ"
съдия: Трефолони (Италия)
Жълти картони:
Симонс (П); Кинг, Джинас, Малбранк, Хъдълстоун, Зокора (Т)


www.gong.bg
www.topsport.bg

вторник, 11 март 2008 г.

МИЛАН ПОДКРЕПЯ ИНТЕР СРЕЩУ ЛИВЪРПУЛ


Президентът на Милан Силвио Берлускони заяви, че ще вика за Интер довечера. „Нерадзурите’ се изправят срещу Ливърпул на „Сан Сиро” в мач реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Първият сблъсък между двата тима на английска земя завърши 2:0 за „червените ”. Мечтата на Милан за нова титла от Шампионската лига угасна, след отпадането от Арсенал миналата седмица. Интер ще има изключително трудна задача довечера срещу Ливърпул, но ще се ползва с подкрепата на родните привърженици, като към поддръжниците на „нерадзурите ” ще се присъедини и босът на градския съперник. „Ще подкрепям Интер без дори да се замисля”, заяви Берлускони пред италианските медии. „Аз също съм син на този град и като такъв съм длъжен да подкрепям момчетата на Масимо Морати и им пожелавам да продължат напред в Европа”, добави той.

www.gong.bg

ЦСКА иска немци от Бундеслигата

Двама германски футболисти, подвизаващи се в Бундеслигата, са част от летния трансферен списък на ЦСКА, научи „Топспорт". Става въпрос за 25-годишен офанзивен халф и за 27-годишен полузащитник, който играе по-успешно по лявото крило. От Борисовата градина не пожелаха да съобщят подробности, като само уточниха, че договорите на играчите с техните клубове изтичат на 30 юни тази година.

В ЦСКА ще обърнат по-голямо внимание на лятната селекция от средата на април нататък. Според непотвърдена информация единият от футболистите е в Арминия (Билефелд), а другият в Дуисбург, където е българинът Благой Георгиев. С екипа на „зебрите" е играл и ветеранът Илия Груев.

Именно от Дуисбург в ЦСКА пристигна като свободен агент холандецът Куидо Ланзаат.
В същото време стана ясно, че се е появил нов кандидат за контролния пакет акции на „червения" клуб. Наскоро Александър Томов е имал среща с него в Лондон.

Реален интерес към собствеността на ЦСКА продължава да съществува от страна на украинския милиардер Константин Жеваго, който е на път да закупи металургичния комбинат „Кремиковци", след като първият му опит да се споразумее с индиеца Прамод Митал и българското правителство бе неуспешен.

www.topsport.bg

понеделник, 10 март 2008 г.

Прогнози за 10.Март Понеделник



ВЕЕНДАМ - ДЕН БОШ 2@2.20

САНКТ ПАУЛИ - 1860 МЮНХЕН 2@2.25

ЧЕСТЪРФИЙЛД - М.К. ДОНС 2@2.25



Използвани са коефицентите на Еврофутбол.

Никола Спасов: Съдиите бяха безобразни

Няма да коментирам играта на своите, поради една единствена причината – безобразното съдийство. Нашият отбор се представи много добре, вкарахме голове, искахме да победим, но съдиите не ни поволиха и ни отрязаха”, каза с болка Спасов.

Той коментира и поведението на своя отбор с думите: „Смяната на Дани Георгиев бе, защото исках да подсиля нападението. Ние търсехме победата и трябваше да засиля атаката. Според мен с тази игра, която показа днес Черно море, може да се класираме по-напред в първенството.

Това ще бъде съвсем нормално. В днешния ден безобразното съдийство развали много добър мач. Дузпата не беше повратен момент в срещата. В следващите срещи ще се опитаме да наваксаме пропуснатото. Сигурен съм, че ще успеем”, завърши Никола Спасов

www.topsport.bg