четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Димитър Пенев: В ЦСКА има материал!

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред медиите след жребия за Купата на България „Форд Мото Пфое”. „Стратегът” коментира съперника на ЦСКА в турнира Сливен и състоянието на „червения” отбор в края на полусезона.
wwww

- Г-н Пенев, ЦСКА сякаш можеше да извади малко повече късмет при жребия?
- По-добре да играем на един добър терен, с един отбор като Сливен, който винаги има претенции и амбиции да се представя добре срещу ЦСКА. Това го казвам, за да бъдат нашите футболисти под напрежение, да бъдат стегнати. Самият мач ще ги държи под напрежение.

- Купата на България ли е прекият път за ЦСКА към Европа?
- ЦСКА в момента участва в Лига Европа. Нека да мине този мач със Сливен и тогава ще коментираме. Смятам, че има материал, има момчета, които мислят за ЦСКА, Показаха го в последните мачове. Вярвам, че ЦСКА отново ще бъде отбор с амбиции за шампионска титла, за купата, както винаги е било.



- Излиза ли ЦСКА от кризата?
- Цял сезон говорит за криза, за излизане... Мачовете и резултатите го показват. След като бият, излизат, като загубим, пак влизат.

- На какво според вас се дължи поредицата от добри резултати на тима напоследък, какво промени Радуканов?
- Не само в ЦСКА, а и в много други отбори, дори от чужбина, стават тези смени на треньорите. В ЦСКА обаче самите футболисти са много задължени да подобрят играта си. Някои го показаха в отделни мачове и затова се получиха тези добри резултати. В ЦСКА обаче се изисква много повече. Името задължава. Младите момчета и опитните футболисти разбраха донякъде истината, че те са хората, които печелят мачовете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар