четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Преди Левски - Лил

http://www.footballnews.bg/images/stories/football/BG_Football/A_Group/TOP/levski-logo.gifПреди мачовете на Левски и ЦСКА в Лига Европа

Днес ще се изиграят 24 срещи от 4-ия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Българските грандове Левски и ЦСКА продължават участието си във втория по сила клубен турнир. „Сините” посрещат френския Лил от 20:00 часа на стдион „Георги Аспарухов”, а „армейците” гостуват два часа по-късно на австрийския Рапид във Виена. Шансовете на Левски за класиране в следващата фаза изглеждат доста по-реални, като при победа утре, те ще се изкачат на второто място в група „С”. ЦСКА от своя страна, ще търси първи точки и голове в груповата фаза на турнира. Ето и подробноститие:

Левски излиза с трима холандци срещу Лил
Отборът на Левски излиза в решителен мач от група „С” в турнира Лига Европа срещу френския Лил. Двубоят е днес от 20:00 ч на стадион „Георги Аспарухов”. Първият мач преди две седмици завърши 1:0 за Лил във Франция. В класирането Левски е трети с тре точки, докато съперникът на сините е втори с точка повече.
В състава на Левски вероятно ще има доста промени в сравнение с последни три мача на „сините”, които те загубиха. Сержиньо Грийн вероятно ще игра като защитник на мястото на неубедителния Иво Иванов. По дясното крило ще действа Андвеле Слори, който ще замени Даниел Младенов. В халфовата линия след наказания се завръщат Дарко Тасевски и Владимир Гаджев.
Според френския вестник „Екип” треньорът на французите Руди Гарсия ще даде почивка на някои от титулярите си. Националът Адил Реми, който е играл във всички 11 мача от вътрешното първенство няма да започне на Герена. Почивка ще получат Матю Дебюши и Йоан Кабей.
Ето и вероятните състав на Левски за двубоя:
Кирил Акалски, Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Сержиньо Грийн, Веселин Минев, Андвеле Слори, Дарко Тасевски, Владимир Гаджев, Христо Йовов, Жоазиньо, Гарра Дембеле.

Треньор на Лил: Ако паднем, ще стане въртележка
Треньорът на Лил Руди Гарсия бе доста потаен преди днешния мач с Левски на Герена. Ето какво каза той при пристигането си в София.
"Левски е опасен в атака, но защитата пуска голове Очаква ни труден мач, в който обаче ще се борим за възможно най-добрия резултат. Това е нашата цел във всеки един двубой, независимо с кого и къде играем. Не мога да коментирам състава, ще обявя 11-те утре следобед.
Левски е добър отбор, с бързи футболисти, опасен в атака. В същото време обаче има колеблива защита и допуска доста голове. Очаквам отворен мач, с много положения пред двете врати. Надявам се да има и повече голове. Знам също, че публиката на Левски е много добра и ще вдъхнови отбора. Ние си имаме проблеми в първенството, но това в никакъв случай не означава, че ще пренебрегнем двубоите от Лига Европа.

Мачът ни с Левски е много важен, тъй като може да обърне ситуацията в групата. Наша евентуална загуба ще изпрати Левски на второто място и много ще ни утежни положението. Затова ние ще се постараем да спечелим, за да си го улесним. Въпреки последните недобри резултати смятам, че Лил играе добър футбол. Изиграхме 9 мача за 26 дни, но не мисля, че футболистите са уморени. Всички, които дойдоха в София, са готови за игра. Намираме се в добра кондиция, макар че за някои футболисти трябва да внимаваме и от време на време да им се дава почивка. По принцип преди всеки мач има напрежение, но не отрицателно. Това е важен двубой за нас, нормално е да има заряд. Дошли сме да играем добър футбол и да вземем положителен резултат", каза Гарсия.
Прогноза: 1 

Няма коментари:

Публикуване на коментар