сряда, 20 април 2011 г.

Барса срещу Реал - инфо, състави, прогнози, статистика и факти

Отборите на Барселона и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг тази вечер на финала на турнира за Купата на Краля в Испания.




Мачът е на стадион "Местая" във Валенсия и започва в 22:30 часа.
Двата гранда завършиха наравно 1:1 в среща от първенството в събота на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. С това равенство Барселона на практика си осигури титлата от шампионата, тъй като успя да запази аванса си от 8 точки в класирането шест кръга преди края. Барселона и Реал Мадрид ще изиграят и още две срещи помежду си след дербито на финала за Купата на Краля - на полуфиналите на Шампионската лига.
Барселона е най-успешният отбор в историята на турнира за Купата на краля с 25 трофея. Каталунците имат и 9 загубени финала.

Коефициентите на Offsidebet

При последните си три участия във финала Барселона се поздравява с победа. Барселона и Реал Мадрид са се изправяли 5 пъти досега на финала за Купата на Краля, каталунците имат 3 победи, а "белите" - 2. Барселона печели последния финал между двата гранда в турнира - на "Местая" през 1990 година с 2:0. "Белите" имат 36 участия на финала за Купата на Краля, но са печелили трофея само 17 пъти. За последно мадридчани грабнаха трофея през 1993 година. Любопитното е, че тогава финалът е отново на "Местая" - "белите" побеждават Сарагоса с 2:0.

След това те имат 2 участия на финала, но и в двете губят - през 2002 година от Ла Коруня (1:2), а през 2004 г.- от Сарагоса (2:3 след продължения).
Барселона и Реал Мадрид са се срещали 28 пъти в турнира за Купата на Краля. "Блаугранас" имат предимство в преките двубои - 14 победи срещу 9 за Реал Мадрид, като са регистрирани и 5 равенства. Капитанът на Барселона Карлес Пуйол почти сигурно ще започне като титуляр в центъра на отбраната. Опитният защитник се завърна в игра след дълго лекуване на контузия.

На вратата на Барселона ще се очаква да застане резервата на Виктор Валдес - Хосе Мануел Пинто, който играе в срещите за Купата на краля. В халфовата линия е възможно Андрес Иниеста да бъде изнесен в по-предни позиции и да заеме място до Педро Родригес, а в центъра на средната линия да се появят Хавиер Масчерано или Сейду Кейта.
Реал Мадрид ще излезе на "Местая" без защитника Раул Албиол, който изтърпява наказание за червения картон в "Ел Класико 1" в събота. Халфовете Ласана Диара и Фернандо Гаго също няма да играят, но заради контузии.


Наставникът на Реал Жозе Моуриньо обяви на пресконференция преди мача, че ще заложи на схема 4-3-3 и това вероятно означава, че централният защитник Пепе може да се появи в халфовата линия. При този вариант Серхио Рамос ще играе като централен бранител, а Алваро Арбелоа ще действа в дясната част на защитата. Много е вероятно и тогоанският нападател Емануел Адебайор да води атаката на мадридчани за сметка на неубедителния в събота Карим Бензема.
Вероятни състави:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Пинто - Алвеш, Пуйол, Пике, Адриано - Бускетс, Чави, Иниеста - Педро, Меси, Вийя

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Касийяс - Арбелоа, Рамос,, Карвальо, Марсело - Пепе, Кедира, Алонсо - Ди Мария, Роналдо, Адебайор
инфо: Агенция Фокус

Няма коментари:

Публикуване на коментар