събота, 23 октомври 2010 г.

Разследват уредени мачове и в Англия

Два отбора от Висшата лига заподозрени, че получавали пари от тотомафията
В Англия тече разследване на уредени мачове от местните първенства, твърди “Нюз ъф дъ Уърлд”. Сред заподозрените са не само футболни клубове, но и футболисти и ръководители.

Схемата с манипулирането на футболни срещи е била ръководена от китайски бизнесмени в Лондон. Счита се, че основните замесени са футболни клубове извън английския елит.

Въпреки това, разследващите са на мнение, че и два отбора от Висшата лига са получавали пари от тотомафията. Английската полиция се е включила в процеса, след като са получени доказателства, благодарение на засечени телефонни разговори.

Разследването в Англия е част от големия процес срещу футболната корупция, който тече в Бохум. Заради действията на прокуратурата в германския град бяха извършени 15 ареста има около 250 заподозрени от Германия, Белгия, Швейцария, Унгария, Словения и Турция.

Част от разследването на европейската футболна мафия е и мачът от Лига Европа между Базел и ЦСКА (3:1). За този двубой стана ясно, че съдията Олег Орехов е получил 50 000 евро, за да осигури необходимия краен резултат от мача./БЛИЦ
www.blitz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар