сряда, 9 септември 2009 г.

Феновете обявиха военно положение, медиите нападат Липи заради пристрастие към Ювентус

http://italy.worldcupblog.org/files/2009/08/italy_squad.jpg
Сериозни проблеми има италианският национален отбор преди квалификацията с България тази вечер. Атаката срещу „скуадрата" е от две страни. Медиите на Апенините са настроени срещу селекционера Марчело Липи. „Липи ще започне със 7-8 футболисти на Ювентус. Превърна отбора във филиал на „старата госпожа", възмущава се „Афари италиани". „Имаме проблем в средата на терена, там Каморанези не може да преодолее дори варелите по време на тренировка", добавя изданието.

От друга страна и тифозите са настоени негативно. Те готвят бойкот на мача заради скъпите билети и слабата игра на "адзурите". Феновете в Торино обявиха военно положение, като стотици обсадиха кметството по време на срещата на шефа на федерацията Джанкарло Абете и градоначалника Серджо Киампарино. Местните запалянковци заплашиха с бойкот на днешния двубой заради високите според тях цени на билетите.

Най-скъпите пропуски са 70 евро. "Нe стига, че националният играе слабо, а и Абете иска да ни одере. Няма да стъпим на мача с България", ревяха разбеснелите се тифози, които едва бяха усмирени от карабинерите.

Според пресслужбата на италианската федерация до вчера следобед са продадени 19 З00 билета за стадиона, който е с капацитет 27 994. Очаква се обаче много от местните привърженици, които са си купили пропуски, да не заемат местата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар