четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Купете си ЦСКА, ако имате 2 милиона евро

 http://sportvox.net/wp-content/uploads/2009/07/cska_logo.jpg
Ръководството на ЦСКА е склонно да продаде клуба срещу скромните 2 милиона евро, научи БЛИЦ от достоверни източници.
www.blitz.bg

Собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов са достигнали до това решение след дълги дебати, свързани с изключително тежкото състояние на “червените”. Тяхната идея е новият бос, ако се намери такъв, да плати само 2 милиона евро за контролния пакет акции, но и да поеме огромните пасиви и задължения, които са над 8 милиона евро.
“Положението е трагично. Не се знае как клубът ще получи лиценз за следващия сезон, защото ЦСКА дължи много пари на различни фирми и държавни учреждения. Както, разбира се, и на доста клубове и бивши футболисти и ексслужители в отбора. По време на преговорите на Вальо Михов му беше съобщено, че дългът е в размер 9 милиона лева, или 4,5 милиона евро. Истината обаче е друга – задълженията са почти двойно по-големи”, заявиха източници на БЛИЦ.
Шотландският Селтик, например, още чака 300 000 евро от трансфера на Килиан Шеридън в ЦСКА. До момента за ирландеца не е платена нито стотинка. Последните информации гласят, че не е изключено нападателят да се завърне в Селтик след края на есенния полусезон и договорът му с “червените” да бъде анулиран. Всичко това ще се случи, ако българският клуб не изплати парите на шотландския гранд.
Данчо Лечков продължава да чака около 300 000 лева по продажбата на четиримата футболисти на Сливен (Здравко Чавдаров, Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев) в ЦСКА.
Казусът “Миньор и Румен Трифонов” също продължава да не е разрешен, макар Арбитражният съд да присъди спора в полза на перничани. Това са само част от задълженията към други клубове.
  
“Ако не се вземат мерки, ЦСКА ще закъса тотално след Нова година. Дотогава не се ли намерят пари, клубът няма да получи лиценз и ситуацията от пролетта на 2008 година ще се повтори. Само че този път ще бъде отнет цялостният лиценз, а не само този за участие в европейските клубни турнири”, добавят нашите източници.
Те твърдят, че ако не се намери купувач или не се осигурят нужните финансови средства, “Титан” може да обяви несъстоятелност на ЦСКА и клубът да е на една ръка разстояние от фалит.

банера ви дава 100 лева бонус, само сега, не пропуксайте да играете на сигурно

Няма коментари:

Публикуване на коментар