петък, 29 октомври 2010 г.

УЕФА: Който има данни за уговорен мач, да звъни на +800 0001 0002

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bg/b/b9/UEFA.png
Всеки, който има данни за уговорен мач, вече може да звъни на УЕФА. Евроцентралата пусна безплатен международен телефон +800 0001 0002 за всякакви сигнали, свързани с корупция на терена. Той може да се набира от цял свят. Отделно в сайта на централата има връзка към комисията за борба с корупцията.

При обаждане е гарантирана напълно анонимността, пише "24 часа". Все пак се получава потребителско име и парола, като така може да се следи дали подаденият сигнал е бил разгледан и какви са резултатите от него.

Президентът на УЕФА Мишел Платини обяви тези дни, че борбата с нелегалните залагания и дълговете на отборите остава негов приоритет. Според французина това са най-големите проблеми пред играта в днешно време. За французина проблемът с дълговете ще бъде решен от новите правила за лицензиране. Корупцията обаче и уговорените мачове много трудно се доказват.

Комисията на евроцентралата работи от няколко месеца под пълна пара, като следи залозите по цял свят. Проблемът с азиатските букмейкъри обаче продължава да тежи, защото просто няма как да се разбере кой на кого дава пари и срещу какво.

Според специалисти ситуацията се е изстрила след отварянето на Китай към света. Част от негалните залагания са преместени там от Сингапур и Малайзия.

www.blitz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар